Baños y 'Erre con erre'
Erre con erre cigarro,
Erre con erre barril,
rápido corren los carros,
por la linea del ferrocarril
(R en R sigaar
R en R vat
Snel rijden de karren
over de treinrails)
Mijn eerste 'tavalingua'in het Spaans, oftewel mijn eerste tongbreker. Voornamelijk voor de Fransen en Amerikanen, die erg veel moeite hebben met de rrrr.
School wordt elke dag makkelijker, en vandaag kon ik voor het eerst bijbenen bij grámatica (daar zit ik in level 2). Er is ook weer een nieuwe student aangekomen vandaag, hij heet Pierre en raad eens: ook al uit Frankrijk. Er is echt een overschot aan Noren en Fransen hier ;). Pierre woont volgens mij bij mij in huis, dus dat betekend twee Fransen, en daardoor veel Spaans spreken.
De afgelopen week is echt voorbij gevlogen. Woensdag zijn we voor het eerst uitgegaan, want het was 'ladies night' bij Bungalo 6 in La Mariscal. Wat gelijk stond aan heel veel dansen, aardig wat mensen dronken en iedereen heel erg brak op school de dag erna. Vorige week was er een Colombiaan die een weekje op bezoek was bij zijn nicht hier in Quito, Jimmy, waar we heel veel lol mee hebben gehad, maar helaas was zijn vlucht op zaterdag en kon hij niet mee naar Baños...
Baños, genoemd naar de hot springs (die we niet gezien hebben) is het meest toeristische stadje van Ecuador, en we hebben met bijna iedereen echt een geweldig weekend gehad. Annika (Duitsland) en Jimmy (Colombia) konden niet mee omdat ze zaterdag naar huis gingen, Akihiro (Japan) was al twee keer geweest dus ging niet mee, en Jason (U.S.) kwam er vlak voor vertrek achter dat zijn beide debit cards en credit card gestolen waren. Dus hij heeft het hele weekend aan de telefoon gehangen, en gelukkig krijgt hij al zijn geld terug. Arme bank, crisis, en dan ook nog eens dubbel geld uitgeven ;).
In Baños was het echt onwijs gaaf, de avond van aankomst gingen we naar een of andere sleezy bar, met veel te oude mensen, dus daar zijn we niet te lang gebleven, maar wél lang genoeg voor een 'Bob Marley' (een cocktail met de kleuren van de Jamaicaanse vlag, dat in brand wordt gestoken en dat je drinkt met een rietje). De volgende ochtend moesten we vroeg (8 uur) opstaan om naar het raften te gaan. Onwijs leuke ervaring, zeker aan te raden! We voeren op een level 3.5 a 4 rivier (0 is zonder stroming en 6 is heel erg veel stroming), en dat was heel erg goed te doen. We zijn wel 4 mensen verloren onderweg, die we natuurlijk hebben opgehaald. Mathieu (Canada) is zelfs 2 keer uit de boot gevallen!
Halverwege hebben we gezwommen in een rivier. Er was ook een klein watervalletje met een ruimte erachter, dus je kon je hoofd erdoorheen doen en ademen (ook al zag je niets dan water, toch best grappig, haha).
's Middags zijn Sarah (Duitsland), Adrienne (Delft), Sare en Kaja (Noorwegen) gaan paardrijden en de rest is gaan 'Canyoning', oftewel: abseilen van watervallen (Súpervet!) Jammer genoeg geen camera hier, want die was bij het paardrijden, maar over 2 weken gaan we terug met Nadia's novio (vriend) én camera. Jonatan (Zweden) heeft met zijn hoogtevrees dit weekend zichzelf flink op de proef gesteld. Eerst was hij mee gaan Canyoning (en echt, als ik een camera had gehad bij zijn eerste afdaling had EF een nieuwe brochurefoto gehad).
De dag erna was er een trip met de Chivo (een bus zonder muren, erg koud 's avonds maar heel erg relaxed voor de mensen met wagenziekte). Nadia en ik begonnen te dansen in de Chivo, en op een gegeven moment deed de hele bus mee. Hilarious! We kwamen ook langs bruggen waar je van kon swing jumpen (een soort bungee jumping, maar dan niet naar boven en beneden, maar van links naar rechts). De eerste brug was ongeveer 30 meter hoog en Nadia (Frankrijk) was de enige die toen gesprongen heeft. De tweede brug was echt énorm hoog. Anderhalve flat had er gemakkelijk onder gepast, dus ik (chicken chicken) heb het niet gedaan (al waren er een hoop andere chickens;) ). Nadia, Arnaud (Frankrijk), Kristen (Noorwegen) en Jonatan (Zweden, met HOOGTEVREES, wow) hebben het wel gedaan, en ik moet over twee weken (al vind ik het nu, 3 uur van Baños af, niet zo eng;) )
Ook heb ik éindelijk een leren jas kunnen vinden (60 $ woei) dus mijn weekends was helemaal top. Inmiddels alweer een erg lang verhaal, en ik heb nog huiswerk (HUISWERK?! Ja, huiswerk, zelfs hier) te doen, dus voor nu zeg ik: Hasta luego!
Schrijf/mail me over jullie weekends/weken back home want ik ben benieuwd!
Heel veel liefs,
Blauwschaapje Aka Marjanne
geweldig verhaal. je studie lijkt wel een vakantie :-) ik was het weekend met mama in normandië - golfen met J+K. We hebben van het strand een doosje zand meegenomen voor Catherine die nu echt erg hard achteruit gaat. Catherine vond dat erg leuk want zij heeft veel herinneringen van vakanties aan de 'océan'. Het is een emotionele week, uiteraard vooral voor Jan Erik en Tom.
dag blauw schaapje ik geniet even van je verhaal ben bj Catherine en de toetsen ijken vastgekeefd de doet het net dus een rra bericht k ms je erg mama
Hi Marjanne,
Wow, je maakt wel wat mee daar zeg! Mijn weken/weekends bestaan tegenwoordig vooral uit huiswerk (5VWO, he), werken en huiswerk. Ik heb alleen niet echt het idee dat het zijn vruchten afwerpt. Dat terzijde, is het vooral erg saai hier in Nederland. Ik hoop dat jij het leuker en spannender hebt daar:).
XX Joanneke
Lieve Marjanne,
Ik kijk uit naar je geweldige berichten. Ik heb er eerst op geantwoord als een E-mail maar dat werkte natuurlijk niet. Onze weekends zijn niet zo spannend als de jouwe. Maar aanstaande zondag is mijn lunch voor 85 jaar. We zullen je misen!
Veel liefs, Oma
Marjanne! Leukleukleuk nieuw bericht! Dat abseilen klinkt echt supervet!!!
Ik kan helaas niet skypen hier, ze hebben het niet op de computer staan omdat het netwerk dan te langzaam wordt. Maar we kunnen wel op de huistelefoon bellen. Ik weet niet wat het kost, maar niet veel iig. Zullen we een keer een dag afspreken dat je dan belt? Want daar moeten we maar eens een gewoonte van gaan maken de komen 8 maanden (tijd gaat snel!!).
KUS!
Hoi liefje, ik heb net je filmpje bekeken en mij bekruipt toch steeds meer het gevoel dat je misschien wel later documentaires gaat maken. zo mooi zoals je de sfeer treft! kus mama
hee sgattie(L)
ik ben je filmpje en al je foto`s en verhalen gelezen en gezien!!
het blijft me verrassen hoe leuk het bij jou is!! hier in hilversum is het meer een saaie allerdaagse week en af en toe maken we iets leuks mee. ik ga in de herfst vakantie naar duitsland en ik denk dat ik het daar wel naar mijn zin krijg!!
Xx benos;)