Blauwschaapje in Quito

Hemos ganadoooo!

Dus. Meer dan een maand sinds de laatste update, maar dan toch maar een update nu. Helaas nog geen schaapje :( Waarom... vind je uit in de Blog... En natuurlijk alsnog voor iedereen: een heel erg voorspoedig 2010, het gaat geweldig worden!

Zoals misschien veel van jullie wisten was ik met kerst/oud en nieuw in Nederland en het was super om iedereen weer te zien! Wat een kou hebben jullie daar, zeg... Wat dat betreft ben ik erg blij om weer terug te zijn hier in Quito, waar we van de week weer een heerlijke 26 graden celcius hadden...

Dus, inmiddels alweer twee weken 'thuis', want zo voelde het echt om terug te komen. 9 Januari, om 20 minuten over 9 kwam ik door alle controles heen en er stonden 2 lachende, en 2 slapende gezichten me op te wachten (de twee lachende gezichten waren Evelyn, een ecuadoriaanse vriendin, en Alicia, een Amerikaanse vriendin, de twee slapende Johnny en Santiago, twee ecuadoriaanse vrienden die straight uit Infieles (after-party nachtclub) waren gekomen.

Na mijn spullen thuis afgezet te hebben hebben Alicia en ik bij Evelyn thuis een lunch gegeten die haar moeder had gekookt, en na een tijdje zijn we naar de Mariscal gegaan (de uitgaanswijk) waar Johnny moest werken bij Coffee Tree. Coffee Tree is een cafe met een terras met terrasverwarmers, met happy hour en live muziek op zondag. Voor ik het wist waren we met een groep van ongeveer 15 man, het was ontzettend leuk om iedereen weer te zien!

Een paar dagen later kwam het nieuws: HET TICKET GEWONNEN! Iedereen dus heeeeeeeeeeeeeel erg bedankt voor alle stemmen, de reacties over hoe leuk het is, en zo! Hoe het precies allemaal gaat werken weet ik niet... Ik heb namelijk nog steeds geen mailtje van EF gehad dat ik gewonnen heb en over hoe het werkt, ik heb alleen gezien op de website dat ik toch echt bovenaan sta... Dat is dus nog even afwachten, maar het is in ieder geval zeker dat Mama me kan komen ophalen in Juni!

Iets daarna iets minder nieuws: mijn computer die kapot was gegaan in Ecuador en in Nederland is nog steeds blijkt onherstelbaar te zijn... Hier heb ik nu geen Photoshop (het programma waarmee ik de schaapjes maak) en ook geen eigen computer... Het schrijven van de blog wordt daarom een beetje lastiger, zeker omdat tot een paar dagen geleden het Ilab (computerlokaal) buiten gebruik was. Nu dat er weer is zal ik weer vaker gaan posten!

Inmiddels is school alweer 2 weken bezig, en het is echt heel veel leuker dan vlak voor de vakantie. We hebben nu moeilijkere SPINs (SPecial INterest classes), veel over de cultuur en geschiedenis van Zuid-Amerika en Ecuador, en natuurlijk héél veel nieuwe ‘estudiantes'. In totaal zijn we nu met ongeveer 20 man, meer dan de helft is Nederland of Frans, haha. Maar we blijven proberen om alleen in het Spaans te praten.

Met mijn Spaans gaat het booming trouwens. Drie weken ‘vakantie' van het Spaans praten hebben me erg veel goed gedaan. Ik heb nog veel te leren, natuurlijk, maar ik heb dan ook nog een klein half jaartje om dat te perfectioneren.

Ik ben nu net terug van de ‘Antisana Horseback Riding Trip' (om de een of andere rare reden doet onze activities coordinator bijna alles in het Engels). Het was een tweedaagse trip en ZO ontzéttend prachtig! Mijn paardje heette Dorado, en was heerlijk, maar 10 uur paardrijden in twee dagen, na een aantal jaar bijna niets veroorzaakt een hele hoop spierpijn. Overal spierpijn! Desondanks dat een enorm heerlijke trip, waarvan bijna iedereen zoiets heeft: gaan we (nadat onze spieren weer normaal zijn) zéker nog een keer doen. Er zijn een hele hoop mooie foto´s en filmpjes gemaakt, dus ik zal zo snel mogelijk uploaden. Voor de mensen die bekend zijn met facebook: daar staan de foto's altijd als eerst.

Voor nu: nog een keer HEEL erg bedankt voor alle stemmen!

Chao,
Blauwschaapje

Joanneke

Hi Marjanne,

Het klinkt echt geweldig om daar weer terug te zijn... Ik hoop dat je nog een heel leuk laatst halfjaar hebt en dat je photoshop snel gerepareerd wordt, want ik mis Blauwschaapje!

xx
Joanneke

Oma Kiki

Hallo Marjanne,
Fijn dat je berichten weer zijn hervat! Wat een ontvangst had je bij thuiskomst; daar konden ze in Maarssen vast niet tegenop.
De trip te paard lijkt me fantastisch in een land met zóveel ruimte lijkt het wel een film! Dat je al aarig had leren paardrijden was natuurlijk mooi meegenomen.
Tot de volgende keer,
Oma

Katrien

Hoi Marjanne,
Leuk weer een verhaal!
Zo te lezen ben je weer helemaal in je element daar in Quito. Wel jammer dat je pc niet meer te redden is.
Wij zijn in Zwitserland op wintersport. De tweede week is net begonnen. Mijn ouders zijn afgelopen zaterdag ook hier naar toe gekomen. We hebben een prachtig appartement met uitzicht over het dorp en de bergen. Jochem heeft worldcup slalom skies gekocht en leeft zich helemaal uit hier op de pistes. Het is mooi weer en heel gezellig!
Veel plezier daar en groetjes van ons allemaal hier!
Katrien